Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/medeniyetdernegi.org/httpdocs/wp-content/themes/medeniyet/functions/theme-functions.php on line 1510

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/medeniyetdernegi.org/httpdocs/wp-content/themes/medeniyet/functions/theme-functions.php on line 1515

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/medeniyetdernegi.org/httpdocs/wp-content/themes/medeniyet/functions/theme-functions.php on line 1537

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/medeniyetdernegi.org/httpdocs/wp-content/themes/medeniyet/functions/theme-functions.php on line 1538

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/medeniyetdernegi.org/httpdocs/wp-content/themes/medeniyet/functions/theme-functions.php on line 1539

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /var/www/vhosts/medeniyetdernegi.org/httpdocs/wp-content/themes/medeniyet/includes/content-single.php on line 206

Dünya Öğrenci Gününde birçok ülkede öğrenciler özgür ve toplumsal barış içerisinde eğitim hayatını sürdürürken Mısırlı öğrenciler Sisi’nin darbesinden beri bütün eğitim haklarından mahrum bırakıldılar.
Mısırda 42 üniversite olmasına rağmen üniversite öğrencilerinin yaşadıkları hak ihlallerini gözetmek hayli zor olmuştur. Yaşanan bu dramatik olaylar rakamlarla ifade edilemeyecek kadar çoktur. Mısırlı öğrenciler bu süreçte uluslararası insan hakları örgütlerinin gözleri önünde büyük bir imtihan vermiştir.
Cunta rejimi son iki yılda 234 öğrenciyi katletmiştir. Ve bu öğrencilerin 22’si üniversitelerin içinde öldürülmüştür. 8 öğrenci ise polisin karanlık odalarında işkence altında can vermiştir.
Ayrıca darbe yönetiminin gözaltına aldığı 556 öğrencinin akıbeti meçhul, şu ana kadar nerede olduklarına dair haber alınamamıştır.
Siyasi görüşlerinden dolayı gözaltına alınan öğrencilerin sayısı ise 4573.
1223 öğrenci ise hukuksuz bir şekilde üniversiteden atılmış eğitim haklarına son verilmiştir.
160 öğrenci ise ağır işkencelere ve baskılara maruz bırakılmışlardır. Mısırda siyasi kurumların lağvedilmesi, demokrasi ve özgürlüklerin kısıtlanması hem Mısır için hem de dünya için tehlikeli bir sürecin habercisidir.
Aşağıda imzası olan gençlik teşkilatları adına Gençlik Kuruluşları Birliği olarak Mısırlı öğrencilerin yanında, darbeci Sisi’nin karşısında olduğumuzu beyan ediyor Mısırlı Öğrencilerin hukuk mücadelesini destekliyoruz.
Ve bu zalim darbeci Sisi rejiminin terör üreten ve terörist yetiştiren bir rejim olduğunu ilan ediyoruz. Ve diyoruz ki bu rejim terörün ta kendisidir.
Gençlik Kuruluşları Birliği
Medeniyet Gençliği, UHİM, Anadolu Öğrenci Birliği, Genç Birlik, MTTB, TÜGVA, Genç MÜSİAD, Genç ASKON, Genç Hareket, Genç İDSB, Genç İGİAD, Genç-Kon, Genç Memursen, Genç MMG, Genç ÖNSİAD, Genç TÜMSİAD, Genç Türkiye Platformu

1 - Kopya 2 3 4 5 6