Medeniyet Derneği
İstanbul Kadın Buluşmaları

İnsanlığın varoluşundan günümüze medeniyetlerin en büyük faktörü, yaşam dinamiği ve toplumların yarınlara hazırlanmasında en önemli müessesenin olmazsa olmazı ‘’KADIN’’, toplumun kadına bakışı, tarihte kadının yeri, medeniyet mefküremizde kadının önemi ve ‘’pozitif ayrımcılık mı, hak edilen değer mi‘’, sorularının yanıtlanmaya çalışılacağı ‘’İSTANBUL KADIN BULUŞMALARI’’ alanında uzman yazar, akademisyen, STK yöneticisi, siyasetçi, sanat ve iş kadınlarının periyodik bir program çerçevesinde bir araya gelmelerini sağlamak maksadıyla gerçekleşecektir.
Projenin merkezi olarak İstanbul’un seçilmesi ise bir tesadüf değil tarihsel açıdan bakılacak olursa; ‘’Eğer bir gün dünya tek bir ülke olursa, şüphesiz ki başkenti Konstantinopolis (İstanbul) olurdu’ demiştir Napoleon Bonaparte. İstanbul, Roma İmparatorluğu, Latin İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bir şehirdir. 120 imparatora, sultana ev sahipliği yapmış tek şehir İstanbul’dur.
3 büyük dinin kutsal emanetleri İstanbul’dadır. Hristiyanlık ilk kez resmi din olarak Roma İmparatorluğu zamanında İstanbul’da kabul edilmiştir. Hz. Muhammed (sav)’in de İstanbul’la ilgili, “İstanbul bir gün muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.” hadis-i şerifi ile İslam Medeniyeti’nde İstanbul’a verilen değer vurgulanmıştır. Aynı zamanda 3 büyük medeniyetin beşiği olmuş bir medeniyet şehridir İstanbul.
Bu bağlamda Medeniyet Fikir, Düşünce, Siyaset ve İksidat Derneği olarak ‘’Medeniyet ,Kadın ve Şehir’’ temalı, alanında uzman yazar, akademisyen, STK yöneticisi, siyasetçi, sanatçı ve iş kadınlarının katılımıyla gerçekleştireceğimiz “İstanbul Kadın Buluşmaları” programımızın başvurları açılmıştır.

“İstanbul Kadın Buluşmaları” programının ilki Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan hanımefendinin “Zamanı Kuran Kadınlar” başlıklı sohbeti ile gerçekleştirilecektir.

TARiH: 8 Aralık 2018 Cumartesi
Kahvaltı: 10:00’da AKADEMİ KAHVE’de
Söyleşi: 11:00’de AKADEMİ SAHNE’de
YER: AKADEMİ BEYOĞLU
İstiklal Caddesi, İmam Adnan Sokak, Taksim

50 davetlinin katılabileceği programa katılım için lütfen aşağıda yer alan formu doldurunuz:

Error: Contact form not found.