Güncel Gelişmeler

Medeniyet Derneği Eskişehir temsilciliğinden güncel haberleri buradan takip edebilirsiniz.

Eskişehir Fikir ve Düşünce Atölyesi Başlıyor

Medeniyet Derneği Eskişehir Temsilciliği olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Medeniyet Kulübü ile birlikte 2022-2023 dönemi için hazırladığımız 2. Fikir ve Düşünce Atölyesi adlı projemizi hayata geçiriyoruz. Fikir ve Düşünce Atölyesi programı katılımcılara sosyal bilimler alanında alternatif bir eğitimi amaçlamaktadır.
Bu çalışmayla Sosyoloji, tarih, siyaset bilimi vs. alanlara dair yapılacak muhtelif okuma, dinleme ve çeşitli çalışmalar ile sosyal bilimlerin farklı alanlarında uzmanlaşmak üzere yol almak niyetindeyiz. Hazırlamış olduğumuz alternatif eğitim ile kadim medeniyetimizin ihyası ve inşası için donanım kazanmak hedefimizi oluşturmaktadır.
Programımız altı dersten oluşmaktadır. Her ders sonunda bir eser katılımcılara takdim edilecektir. Fikir ve Düşünce Atölyesi programı müfredat bilgileri aşağıda sunulmuştur.
Ekim Ayı Programı

Prof.Dr Mehmet Topal ”Eskişehir Kent Tarihi”
Kasım Ayı Programı
Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç ”İrfan İklimi”