Bir şehidin doğum gününde, Furkan`ın doğum gününde hocasına Furkan`ı sorduk.
Emiroğullarından Şehit Furkan Doğan’ı anlatmalıyım… Kalemler, mürekkepler susmalı, yalnızca gönül dilim dile gelmeliydi. Satırları doldurmalı, mısralar oluşturmalıydı… Her bir gece uykularımdan feragat edip onu Peygamber sohbetlerinde arayıp bulmalıydım.
Uğultular geliyordu kulağıma, her bir ağızdan “Emiroğullarından Furkan’ı” duyuyordum. Kulak verdim. Evet, aradığım buydu! Cennette, meyve bahçelerinde; Suriyeli Ayşegül’ü, İzmirli Bahattin’i, Gazzeli Ahmet’i, Çeçenistanlı Musaevi’yi dahası ve lâkabı ile anılan Furkan’ı konuşurlarken; Cuma zemzeminde buluşanlar vardı. Feyiz çeşmesinde zikredilen isimler vardı. Her biri tanıdıktı. Ama o isim, o isim annesiyle şehadeti aynı cümleye sığdıramayan bir isimdi. Efendimiz (s.a.s.)’in sağ yanında şehitlerle haşrolan Şehit Muhammed Furkan Doğan’dı!
Mavi Marmara gemisinde Siyonist İsrailliler tarafından katledilen Şehit Furkan Doğan’a Dünyabizim.com sitemizde birkaç kez kaleme alarak güzel haberlere yer verdik. Bu kez onun doğum gününde onu belki de en yakından tanıyan iki güzel insanla tanıştık ve gönülden hasbihal ettik. Arkadaşları ile geçirdiği ramazanları fotoğraflara bakarak Fatihalarla yâd ettik. Şehit Furkan’ın kıymettar hocası Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Müdürü Muhammed Duru ve sınıf arkadaşı Mustafa Kıranatlı anlattı.
Biz sorduk, kadim dost Kıranatlı anlattı:
Furkan, öyle ki çok farklı bir insandı. Riya olmasın diye İslami kişiliğini pek yansıtmazdı. Gösterişten uzak bir yaşamı vardı. Osman Nuri Topbaş Hoca Efendiyi çok sever ve takip ederdi. Furkan daha çok Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini okurdu. Sanırım bütün eserlerini okumuştur. Furkan, öyle şarkı filan söylemezdi, dinlemezdi de ama telefonunda ilahiler vardı. Vakit buldukça dinler derin derin maveraya dalardı.
Furkan, beni ve arkadaşlarını okulda öğle aralarında kolumuzdan tutup namaza götürürdü. Bizim de hoşumuza giderdi onunla namaz kılmak. Ayrıca haftada bir kaç gün beraber Camikebir’e giderdik. Sabah namazlarında ise mutlaka evlerinin oradaki camide namazını eda ederdi. Ramazanda ise teravih namazlarına pek düşkündü.
Evvabin namazı bereketi, mucizesi
Bir keresinde Furkan’la beraber kitap ve hediyelik eşya fuarında akşam namazı kılıyorduk, Furkan bana evvabin namazını da kılalım dedi hadisi şerife göre “bu namazını kılmanın büyük ecri ve hikmetleri vardır” dedi. Tamam, dedim ve beraber evvabin namazı kılmıştık. Namazdan sonra fuardan da geç saatte çıktık. Evimize nasıl gideceğimizi düşünüyorduk yağmur da yağıyordu o sırada tanımadığımız biri bizi bırakmak istedi biz de kabul etmiştik. O mübarek namazımızın hürmetine işimiz rast gitmişti.
Genç Beyin dergisi üyesi
Furkan, Abdülkadir Akgündüzönderliğinde, her ay yayınlanan ve “yılın dergisi” seçilen Genç Beyin Dergisinin her bir sayısını dikkatle takip ederdi. O dergiden öğrendiği, istifade ettiği çok bilgiler vardı.
212 numaralı bir öğrenci, bir Şehit!
Saygıdeğer Muhammed Duruağabeyimize Furkan’ı sorduğumuzda “Furkan nasıl anlatılır ki” diyordu. Haklıydı Furkan’ı sözlere dökmek oldukça güçtü.
“Furkan, örnek bir öğrenciydi. Sosyal, sportif faaliyetleri seven ve katılmaktan keyif alan bir evladımızdı. Furkan, arkadaşlarına önem veren bir isimdi. Onlarla gezmeyi güzel vakit geçirmeyi severdi. Söylenecek çok da söz yok aslında daha ne söylemeliyim ki, Furkan’ı artık herkes tanıyor. Ha bir de, Furkan acılı yemekleri çok severdi.”
Teravihlerde Rabbinden ayrılamayan Ey Nur Yüzlü Can! Şehadetin kutlu olsun..
Hatice Tüfekçi / Dünya Bizim