Medeniyet Gençliği’ne itefen;
‘’Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır’’
Üstad Sezai Karakoç’un ‘’Sürgün ülkeden başkentler başkentine’’ şiir’nin mısraları düşer akıllara en umutsuz anlarda. En çaresiz anlardır bunlar. Af dilemenin acziyetiyle ‘’kul olma’’ mücadelesinin zaferidir aslında. Nefsin şeytana karşı bu ilk zaferinin ardından başlar diriliş.’’Göklerden gelen karar’’ın bilinciyle donatılmış olmanın mecburiyeti burada hasıl olur işte.’’Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır’’ dendiğinde başımız önde öylece susmamak adına çıktığımız bu yolda Medeniyet Gençliği; özünden sürgün başkentler başkenti Bursa’dan ilk mısralarını yeniden yazmaya başladı.
Medeniyet Gençliği 7 Ocak Cumartesi günü Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde Prof.Dr Numan Kurtulmuş’un konuşmacı olarak katıldığı ‘’Medeniyet ve Gençlik’’ konferansıyla vira Bismillah diyerek çıktı yola. Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu coğrafyanın son Ashâb’ı Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkentlerinden Bursa’nın seçilmesinin sebebi kühensâl bir medeniyetin yeniden ihya’sını sağlamaktı. Büyük salonların doldurduğu slogan atan, ezberletilmiş bir metnin tribün taraftarı kalabalıklar yerine bergüzide bir kesime hitap edecek olması sebebiyle bu konferansa davet edilen med’uvvîn şahsiyetlerle gerçekleştirildi.
Kısa bir süre önce sahibi ve dide-ban’ı olduğumuz İslam Medeniyetinin düştüğü durumdan duyduğu endişe-i istikbal gereği birkaç arkadaşın bir araya gelmesiyle kurduğu Medeniyet Gençliği Platformunun amentüsü bu toprakların tarihinde gizlidir.Amacı yeni bir sosyal doku oluşturarak sentez bir yapı arayışına girmeyip halihazırda yüzyıllarca üç kıtaya hükmetmiş bir medeniyetin yeniden inşaa’sını sağlamaktır.Bu kültürel yozlaşmadan ve dezenformasyonundan en çok etkilenen gençler,yine sahibi olduğumuz bu medeniyetin koruyucusu, serbaz gençlerimiz olacaktır.Bu sebeble;kültür sanat etkinlikleri başlığı altında gençlerimizin eğitimine yönelik sanatsal kurslar,söyleşiler,konferanslar,sergiler,gösteriler yıllık planlanmış müfredatla verilecektir. Yanmış bir medeniyetin küllerinden yapılacak hisarın tuğlaları olmayı şiar edinen arkadaşlarla,hoyrat ellerde bu güne kadar yenilgi yenilgi büyüyen bir medeniyeti zaferlere hazırlayacak geçlerin kucaklaşmasını arzulayan ‘’Medeniyet Gençliği’’göğsünde sürgününü geri çağıran damardır.
Yola yeni çıktığımız şu günlerde elbette ki türlü meşakkatler çıkıyor,bundan sonrada çıkacaktır.Yüklenilen misyon gereği dahili ve harici mevani’ler olacaktır.Sorumluluk bilincini zırh eyleyerek Beni Ademin müşkül üç sualine ”Necisin? Nereden Geliyorsun? Nereye Gidiyorsun?”a cevaplarımızdır.Bu sorumluluk bilincini kuşanan bir neslin mimarları ile karşılığını bu dünyadan beklemeyenlerledir yoldaşlığımız.Biiznillah diyerek koyduğumuz hedeflere ulaşma adına ‘’O’’nun yolundan sapmadan ilerleyeceğimiz,ve bu yürüyüşte yanımızda bize omuz veren tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz.Bu milletin ‘’Medeniyet Gençliği’’nin açtığı yolda ilerleyeceğine inancımız yine üstad Sezai Karakoç’un mısralarındadır. ‘’Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır’’ Biz ümitliyiz,biz vahiyle müjdeli bir medeniyetin müntesipleriyiz,merhametimiz kendimize, dirilişimizedir.