Medeniyet Derneği 3.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Fikir, düşünce, iktisad ve siyaset alanında sosyal faaliyetler yürüten Medeniyet Derneği, 3. Olağan Kongresini İstanbul Eyüp Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleşti.

 

Kongreye AK Parti İstanbul Milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Hasan Turan, Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Genel Müdürü Kemal Kaptaner, Sağlık AŞ Genel Müdürü Salih Çil ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Avcı katıldı.

Kongrede katılımcılara hitap eden AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç “Geçmişten bugüne kadar tanıdığım bildiğim ve istikamet üzere olduklarından emin olduğum dostlarımla birlikte olmaktan son derece mutluyum. Başından beri bu süreçte bu çalışmayı yürüten kardeşlerim ne zaman beni davet etse koşup gelmeye gayret ettim. Bir dava şuuru ve bilinci inşa etmek için sivil toplum çalışmalarının önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu topraklar için, insanımız için ve tüm islam dünyası için daha çok çalışmak hepimizin birinci vazifesidir” dedi.

“İSRAİL ve ABD BÖLGEYİ ATEŞE ATTI”

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise konuşmasında özellikle Filistin ve Kudüs’te yaşanan gerilime ve İsrail – ABD ikilisinin bölgeyi ateşe doğru attıklarını ifade etti. Turan sözlerine şöyle devam etti:

Değerli kardeşlerim salona girmeden biraz önce yine Gazze’deki kardeşlerimle görüştüm. Gerçekten İsrail ve ABD insanlığın gözünün içine baka baka çok büyük bir zulmü ve işgali sürdürüyor. Bölgeyi provake etmeye devam ediyorlar. Siyonizme karşı tüm insanlığın ayağa kalkması lazım. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Hatta sadece Müslümanlar için değil tüm semavi dinler için ortak bir insanlık mirasıdır. O sebeple tüm insanlığı bu zulme karşı ayağa kalkmaya ve sessiz kalmamaya davet etmeliyiz. Ve Kudüs şuurunu kuşanmalıyız.

66 (2)

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner ise yaptıkları konuşmada tarih, kültür ve medeniyet değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasında ve ihya edilmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, doğru çalışmalar ve projeler için gereken desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizdiler.

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor bir hukuki dönemden geçtiğini ve özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yaşanan hukuki güçlüklerin aşılmasında gösterdikleri çabayı katılımcılarla paylaştı.

66 (3)

Kongrenin kapanış konuşmasını yapan Medeniyet Derneği Başkanı Ali Öztürk şu ifadeleri kullandı:

“Medeniyet Derneği olarak yürüttüğümüz çalışmalarımızda yeni bir döneme adım attık. 3.Olağan Genel Kurulumuz Bahariye Mevlevihanesi’nin manevi hoşluğu içinde gerçekleştirdik. Yönetim Kurulumuzu ve üye sayımızı yeni dostlarımızla biraz daha güçlendirmeye gayret ettik. Zor zamanları yaşadığımızın bilinciyle maddi ve manevi bakımdan biraz daha genişlettik halkamızı. Bizi birbirimize bağlayan şey, kardeşliğimiz ve dayanışmamızdır. İl ve İlçelerdeki kardeşlerimiz, Atölye ve Akademi çalışmalarımıza katılan kardeşlerimiz, dostlarımız, ağabeylerimiz ve manevi büyüklerimizdir bizi diri kılan. Medeniyet Derneği henüz yolun başında, daha çok yeni sayılır. Köklerini toprağa daha yeni salıyor. Biz o kökün tutması için lazım olan toprak, hava ve su olmaya çalışıyoruz sadece.

66 (4)

Kimi ağaçlar çok yücedir, gölgesi herkese yeter. İslam Medeniyeti de çok yücedir ve tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu bakımdan Medeniyet Derneği o yüce çınarın gölgesindeki fidanlardan biridir şüphesiz. Medeniyet Derneği vakur ve mütevazı bir şekilde bu çağın oluşturduğu, insanın ruhundaki anafora karşı bir dayanışma ve kardeşlik hareketidir. Refiklerimizle aynı amaç uğruna dayanışma içinde olmayı da sürdüreceğiz. Ben değil BİZ olmalıyız demeyi sürdüreceğiz. Edebe, irfana, düşünceye, tezkiyeye, kültüre, iz’ana, akla, fıtrata, ihsana, merhamete, adalete, ahlaka, helal olana, yola ve medeniyete talibiz. Allah’a, Rasülüne (AS), ceddimize, toprağımıza, ümmetimize, islam medeniyeti mirasımıza, tarihimize, mücadelemize, büyüklerimize ve sözlerimize sadık ve bağlıyız. Allah bu yürüyüşümüzü kutlu ve mübarek kılsın.”

Kongre de ayrıca Medeniyet Derneği tarafından yürütülen Medya Atölyesi ve Medeniyet Akademisi katılımcısı üniversiteli gençlere Atölye ve Akademi Katılım Sertifikaları verildi.

 

TIMETURK